Ved at bruge websitet accepterer du at Coop Crowdfunding anvender cookies. Læs om brug af cookies.  Luk

Græsmælk fra ”Hvanstrup”

I forbindelse med omlægningen til græsmælksproduktion på Hvanstrup beder vi om 100.000 kroner


100.000 kr
 


6 stk.
 


85
 


87 dage
 

 

Projektbeskrivelse  

Torsten er 5. generation på slægtsgården ”Hvanstrup” i Himmerland. Gården kom i familiens eje i 1861. I 1998 omlagde Torsten ejendommen til økologisk drift, og lige siden har han været andelshaver i Thise Mejeri.

 

Nu ønsker Torsten i et samarbejde med Thise Mejeri at producere græsmælk, hvilket indebærer, at køer, ungdyr og kalve udelukkende skal leve af græs og græsmarksprodukter.

Ingen korn, ingen majs, ingen soja, ingen raps, kort sagt: ingen menneskeføde.

Kreaturerne skal kun æde det, som hele deres drøvtyggersystem er indrettet til, nemlig celluloseholdige foderemner som græs og halm. 

Kreaturerne skal udelukkende leve af det, som mennesker ikke kan fordøje.

Når køerne ikke fodres med kraftfoder, falder mælkeydelsen betydeligt. 

Til gengæld får mælken en anden og ernæringsmæssigt mere interessant fedtsyresammensætning.

Torsten vil også give ejendommens dyr mere plads i staldene. Derudover har Torsten og Thise Mejeri formuleret flere græsmælksregler, der alle har til formål at øge dyrevelfærden yderligere:

F.eks. skal ko og kalv gå sammen i længere tid efter kælvningen, kalvene skal have mælk i en længere periode, og hvis der skal sælges kalve fra besætningen, må kalvene kun videresælges til en anden økologisk ejendom. Læs mere om hele græsmælkskonceptet: thise.dk/graesmaelk

 

Beløbet dækker:

Tab i forbindelse med indkøringsvanskeligheder.

Tilpasning af produktionsanlægget.

Økonomisk sikkerhedsnet, som sikrer Torsten en merpris for mælken i et år, uanset om græsmælk bliver en succes eller en fiasko.

 

Vær opmærksom på, at græsmælk er et pilotprojekt, hvor mælkemængderne er begrænsede. På den baggrund har COOP besluttet, at græsmælken kun skal forhandles i Irma-butikker i introduktionsfasen. Hvis græsmælk sælger godt i Irma, er det planen, at mælken efterfølgende skal distribueres over hele landet.

Pr. 19. maj er projektbeløbet reduceret fra 500.000 kr. til 100.000 kr. da Thise har ønsket at støtte projektet med 400.000 kr.


Beskrivelsen er typisk skrevet af projektejer selv. Coop Crowdfunding tager ikke ansvar for indholdet af beskrivelsen.

Belønninger

Personlig tak, nyhedsbrev og lodtrækning om weekendophold

Email med personlig tak fra Torsten + deltagelse i lodtrækning om et weekendophold i hovedbygningen ved Bovbjerglagret - det sted hvor Thises Vesterhavsoste lagres.

Hovedbygningen ligger smukt ca. 300 m. bag ved Bovbjerg Fyr og det brusende Vesterhav. Bygningen er oprindelig stuehuset til Gl. Damsgaard på den matrikel, hvor Thises ”Vesterhavslager” er placeret. Hovedhuset er moderniseret, og der er plads til 14 overnattende gæster.

Ubegrænset 100 kr
Støt nu
Diplom, personlig tak, nyhedsbrev og lodtrækning om kasse med mejeriprodukt

Du får de samme belønninger som du får ved at støtte med 100 kr. + en kasse mejeriprodukter til vinderen af Lodtrækningen.

Ubegrænset 500 kr
Støt nu
Fællesarrangment

Du får de samme belønninger, som du ved at støtte med 500 kr. + deltagelse i et fællesarrangement.

Fællesarrangementet består af et besøg på Hvanstrup med rundvisning og markvandring, menu fremstillet af produkter fra gården og græsmælk ad libitum. Efterfølgende rundvisning på Thise Mejeri samt en ostegave - førsteudgaven af Thises nye græsmælksost, som er
produceret i et begrænset oplag.

Ubegrænset 1.000 kr
Støt nu
Ostekasse og fællesarrangement

Du får de samme belønninger, som ved at støtte med 1000 kr.+ en ostekasse + deltagelse i fællesarrangementet.

Fællesarrangementet består af et besøg på Hvanstrup med rundvisning og markvandring,menu fremstillet af produkter fra gården og græsmælk ad libitum. Efterfølgende rundvisning på Thise Mejeri samt en ostegave - førsteudgaven af Thises nye græsmælksost, som er
produceret i et begrænset oplag.

Ubegrænset 2.000 kr
Støt nu
Weekendophold

Weekendophold i hovedbygningen ved Bovbjerglagret, samt en kasse mejeriprodukter til fortæring under opholdet. Plus invitation til at deltage i fællesarrangementet.

Fællesarrangementet består af et besøg på Hvanstrup med rundvisning og markvandring, menu fremstillet af produkter fra gården og græsmælk ad libitum. Efterfølgende rundvisning på Thise Mejeri samt en ostegave - førsteudgaven af Thises nye græsmælksost, som er
produceret i et begrænset oplag.

Ubegrænset 5.000 kr
Støt nu
Ugeophold

En uges ophold i hovedbygningen ved Bovbjerglagret Plus en kasse mejeriprodukter til fortæring under opholdet, samt en invitation til at deltage i fællesarrangementet.

Den person / de personer, som først indskyder 10.000 kr. får retten til først at vælge tidspunktet for ugeopholdet først.

Fællesarrangementet består af et besøg på Hvanstrup med rundvisning og markvandring, menu fremstillet af produkter fra gården og græsmælk ad libitum. Efterfølgende rundvisning på Thise Mejeri samt en ostegave - førsteudgaven af Thises nye græsmælksost, som er produceret i et begrænset oplag.

Ubegrænset 10.000 kr
Støt nu
Om virksomheden
Navn THISE MEJERI A.M.B.A.
CVR 12425694
Region Midtjylland
Sektor Landbrug, gartneri og skovbrug
Selskabsform A.M.B.A.

Coop Crowdfunding tager ikke ansvar for indholdet af eksterne sider.