Ved at bruge websitet accepterer du at Coop Crowdfunding anvender cookies. Læs om brug af cookies.  Luk

Kan du smage lys og føle lyd?

Hjælp os med at finde midler til at skabe en spiselig udstilling af lys og lyd.

0,0
0,0
7,0%
93,0
0,0

2.100 kr
Mål: 30.000 kr 


5 stk.
 


6
 


34 dage
Deadline: 16. januar 2018 kl. 17:20 

Kan du smage lys og føle lyd?

Lysbid er samarbejdet mellem maddesigner Anna Østergaard Laursen og lysdesigner Maria Cramer Møller. Anna har virksomheden Edible, hvor hun arbejder med konceptuelle spiseoplevelser og skræddersyet interaktiv catering. Maria arbejder som selvstændig lysdesigner, hvor hun både interesserer sig for produktdesign, men også for at skabe sanselige oplevelser i interaktive lysinstallationer. Sammen brænder vi for at skabe en anderledes måde at opleve lyskunst ved at inkorporere en spiselig del i installationerne, så deltagerne direkte indtager kunsten ved at spise den. Det er blevet til et rigtig skønt samarbejde, hvor idéerne flyver og ambitionsniveauet er højt. Vi er nu godt i gang med at planlægge og teste vores første projekt og vi er helt vilde med det!

 

edible2.jpg

 

Udstilling på Frost Festival

Projektet/udstillingen hedder "Kan du smage lys og føle lyd? - En sanseudstilling af lys, lyd og gastronomi" og vi er så heldige, at Frost Festival har taget os under deres vinge og lader os være en del af deres program i februar 2018!
Vores idé startede i det simple med, at skulle portrættere transparens i fødevarer, men har udviklet sig til at være en omfattende række af spiselige lysinstallationer gemt i en gammel villa på Østerbro. Vi har bevæget os hen mod at ville skabe fællesskab og at vække følelser i vintermørket frem for kun at skabe smukke værker. Annas måde at kokkerere og servere på handler nemlig hovedsageligt om at få de spisende til at samarbejde og tale sammen. Det gør hun ved at servere maden på anderledes og udfordrende måder og ved at benytte værktøjer inspireret af performance og interaktive designløsninger. Det skaber altid en helt særlig stemning i selskabet, når maden fx. skal klippes ned fra loftet og fyldes med creme fra en tube, før den kan spises.


Præcis den stemning vil vi gerne arbejde ind i kunstudstillinger, så de føles mere intense og håndgribelige for gæsterne end at stå på afstand af et værk og betragte det.
Forestil dig at spise et lysende stykke af et mosaikvindue i smukke farver. Lyder det ikke sjovere end at kigge på et mosaikvindue i smukke farver?


Vi er som tidligere nævnt godt i gang med at teste vores idéer af, men vi mangler opstartsmidler til at købe udstyr (forme til at støbe geléer, en gennemsigtig gryde, en murebalje og andre underlige sager) og råvarer til rent faktisk at kunne gennemføre projektet. Oveni det skal vi leje et professionelt køkken til fremstilling af
den spiselige del og vi vil også gerne kunne tilbyde vores frivillige et godt måltid og måske endda en sodavand eller to på afviklingsdagene. Vi håber på, at kunne gentage succesen i forskellige bygninger og måske også på et tidspunkt komme til at udstille rigtigt! Det kan forhåbentlig lade sig gøre med din hjælp.


Hele balladen udspiller sig over 3 dage i midten af februar (datoerne er ikke helt fastlagt endnu). Her byder vi gæsterne ind til 8 spiselige lysinstallationer, der skal overraske, udfordre og opmuntre i vintermørket samt skabe fællesskaber og nye relationer mellem de deltagende.

 

edible3.jpg


Beskrivelsen er typisk skrevet af projektejer selv. Coop Crowdfunding tager ikke ansvar for indholdet af beskrivelsen.

Belønninger

Sindssyg og evig taknemlighed!

For 100 kr. sender vi al vores kærlighed lige i din retning! Den har vi meget af, kan vi love!

Ubegrænset 100 kr
Støt nu
Spiseligt lys - en goodiebag!

For 250 kr. sammensætter vi en goodiebag af udvalgte lysende og spiselige godbidder til dig og en du holder af. For vi holder af dig!
Det bliver helt garanteret en spændende og sjov oplevelse, og den bliver sendt lige til din dør.

Goodiebag'en vil bestå af et gør-det-selv kit med opskrifter og ingredienser til selv at lave candyfloss og oplyse det, en mosaik af frugt syltet i gelé som kan hænges op i et vindue og en lille model til at kreere sin egen spiselige lysekrone. Til alt dette følger tegninger til hvordan du kan lyse maden op i dit hjem med de lyskilder, du allerede har.

Ubegrænset 250 kr
Støt nu
Kursus i lysende madlavning!

For 600 kr. kommer du med til et kursus i foråret, hvor vi tager jer bag om kunsten og underviser bl.a. i at trække candyfloss og at støbe geléer. Det bliver en hyggelig dag på omtrent 6 timer, med kaffe, kage og en let frokost inkluderet!
Kurset kommer til at foregå i Villa Kultur på Østerbro i København.
Datoen er endnu ikke sikker og også til forhandling.

40 stk. tilbage 600 kr
Støt nu
2 billetter til en lysende pop up middag!

Efter udstillingen er vel overstået vil vi holde en pop up middag med de forskellige installationer som enkelte serveringer. Dette er altså en 8 retters middag i Villa Kulturs balsal med drikkevarer til. Du får 2 fribilletter til middagen til en værdi af 400 kr. pr. couvert samt drikkevarer til en værdi af 2-300 kr. pr. person.

Middagen foregår på Østerbro og datoen er endnu ikke fastlagt, men den bliver med sikkerhed i marts eller april.

29 stk. tilbage 1.000 kr
Støt nu
Invitation til generalprøven og 2 x billetter til en lysende pop up middag!

Efter udstillingen er vel overstået vil vi holde en pop up middag med de forskellige installationer som enkelte serveringer. Dette er altså en 8 retters middag i Villa Kulturs balsal med drikkevarer til. Du får 2 fribilletter til middagen til en værdi af 400 kr. pr. couvert samt drikkevarer til en værdi af 2-300 kr. pr. person.

Middagen foregår på Østerbro og datoen er endnu ikke fastlagt, men den bliver med sikkerhed i marts eller april.

Udover dette, vil du ganske eksklusivt blive inviteret til generalprøven på udstillingen, der finder sted d. 8/2 2018 kl. 19 i Villa Kultur på Østerbro!

10 stk. tilbage 1.500 kr
Støt nu
Om virksomheden
Navn Edible
CVR 36660473
Region Hovedstaden
Sektor Handel
Selskabsform EMV

Se oplysninger i CVR-registeret
Se oplysninger på proff.dk


Coop Crowdfunding tager ikke ansvar for indholdet af eksterne sider.

Bidragsydere

Alle bidragsydere
2.100 kr

Kort over bidragsydere.

Forum

Forummet er kun tilgængeligt til brugere, der er logget på. Log på eller opret bruger for at få adgang.

Del projektet