Ved at bruge websitet accepterer du at Coop Crowdfunding anvender cookies. Læs om brug af cookies.  Luk

Bring Stevnsbærret hjem!

Vær med til at bringe Stevns’ blomstrende vartegn tilbage i et projekt, hvor vi vil lave delikatesser af det autentiske, smagfulde Stevnskirsebær.


62.200 kr
 


8 stk.
 


106
 


52 dage
 

Hvem er vi?

Engvang frugt & specialiteter er en publikumsvenlig frugtplantage, hvor kunden, kvaliteten og den gode smag er i centrum. Plantagen er ikke økologisk, men drives efter de mest moderne produktionsmetoder – blandt andet for at undgå brugen af pesticider. Engvang frugt & specialiteter tilbyder et bredt sortiment af årstidens frugt og bær samt en række danskproducerede specialiteter. Plantagen ejes af Dan Christensen og Annelise Nielsen, som arbejder for at udbrede kendskabet til friskplukket dansk frugt og bær. “Smag forskellen”, plejer vi at sige, når folk spørger os, hvorfor de skal købe friskplukkede dansk frugt og bær frem for de importerede varer sydfra.

Engvang ejerne.jpg

 

Vil du være med til at bringe Stevnsbærret hjem?

For 50 år siden stod stevnskirsebærret som et blomstrende vartegn overalt på Stevns og var en overgang en regulær eksportsucces for egnen. I dag har Stevns kun ganske få kirsebærtræer tilbage af sit tidligere så velkendte varemærke. Det vil Dan Christensen og Annelise Nielsen fra Engvang Frugtplantage lave om på i samarbejde med Turismekonsulent Thor Nielsen.

Vi vil i fællesskab starte en produktion af delikate fødevareprodukter såsom vin, saft, likør, is og marmelade baseret på det autentiske stevnsbær.

Støt projektet og vær med til at bringe Stevnsbærret hjem

For at Stevnsbærrets genkomst kan blive en realitet, har vi brug for din opbakning nu, så stevnsbærtræerne kan blive købt og plantet allerede dette forår.

Pengene skal gå til indkøb, plantning og pasning af 200 stevnskirsebærtræer, som er kloner af det originale stevnskirsebærtræ, som det så ud og smagte førhen.

Den første generation vil være to år undervejs, inden der er nok kirsebær til produktionen af de første fødevarer. Derefter er det planen at sprede dyrkningen af stevnsbærret til flere lokale plantager, da smagen og kraften bestemmes af jordbunden og temperaturen, som kan variere fra beliggenhed til beliggenhed.

Engvang kirsebærblomster.jpg

Det særlige ved Stevnskirsebærret

Stevnskirsebærret med tilnavnet ”Nordens drue” er et mindre, næsten sort bær, som er mindre sødt end de traditionelle kirsebærsorter, og det egner sig derfor ikke som spisebær. Stevnsbærret er kendetegnet ved sin kraftige smag og vidunderlige aroma, som gør det særdeles velegnet til delikatesser som f.eks. vin, marmelade, saft og likør. Med sit milde klima ved havet og sin frugtbare, kalkholdige jord, skaber Stevns de ideelle betingelser for, at Stevnsbærret trives og udvikler sin delikate og intense smag.

Udover den fabelagtige smag, har Stevnsbærret også helbredsmæssige fordele. Nyere undersøgelser har vist, at stevnskirsebærret har søvnfremmende egenskaber, og bønderne gav i mange år deres heste saft fra stevnskirsebær inden pløjning for at undgå, at de blev stive i leddene.

Historien bag

Stevnsbærret er som navnet indikerer oprindeligt fra Stevns. Allerede i 1600-tallet havde de exceptionelt gode kirsebær fra Stevns vundet berømmelse landet over. I 1800-tallet fik likørproducenten Peter Heering øjnene op for stevnsbærret, som han brugte i sin berømte likør Cherry-Heering, der efter 2. verdenskrig blev populær over hele verden. For at kunne følge med produktionen var der kirsebærplantager over hele Stevns, som leverede bær til hans fabrik i Dalby. Efterhånden som Stevnskirsebærrene blev udkonkurreret af de sødere kirsebær fra Østeuropa, forsvandt stevnskirsebærrene fra Stevns. I dag er der kun få træer tilbage, men det vil vi med din hjælp lave om på – i første omgang med 200 træer.

Vi har brug for din hjælp for at bringe Stevnsbærret hjem til Stevns! Tjek de attraktive og delikate belønninger, som du får samtidig med, at du støtter projektet.

 

Da vi gerne vil have pengene ud hurtigst muligt, så vi kan få plantet træerne inden det bliver for varmt, har vi forkortet projektet. Det kører nu til og med den 31. maj 2018.


Beskrivelsen er typisk skrevet af projektejer selv. Coop Crowdfunding tager ikke ansvar for indholdet af beskrivelsen.

Belønninger

En personlig hilsen

En personlig hilsen fra Engvang med oplysninger om hvordan det går med kirsebærplanterne og planer for produktionen.

Ubegrænset 50 kr
Støt nu
Få en rundvisning

Besøg Engvang og få en rundvisning med en fortælling om projektet, når stevnsbærtræerne blomstrer midt maj-juni 2019.

Ubegrænset 200 kr
Støt nu
Lille gavekurv

Vær blandt de første til at smage de nye produkter med de nye stevnskirsebær - få tilsendt eller hent selv en pakke i efteråret 2019 med forskellige produkter som marmelade og saft.

Ubegrænset 250 kr
Støt nu
Stor gavekurv

Vær blandt de første til at smage de nye produkter med de nye stevnskirsebær - få tilsendt eller hent selv en pakke i efteråret 2019 med forskellige produkter som marmelade og saft.

Ubegrænset 450 kr
Støt nu
Rundvisning og lækker picnickurv

Besøg Engvang til en spændende rundvisning og spis en lækker picnic for to personer under kirsebærtræernes blomster i maj-juni 2019.

Ubegrænset 500 kr
Støt nu
Rundvisning og lækker picnickurv med saft/vin

Besøg Engvang til en spændende rundvisning og spis en lækker picnic for to personer inkl. en flaske kirsebærsaft eller vin under kirsebærtræernes blomster i maj-juni 2019.

Ubegrænset 800 kr
Støt nu
Sponsorarrangement

Få mulighed for at afholde et arrangement i plantagen. Perfekt for virksomheder, der ønsker at give deres ansatte en anderledes oplevelse. Rammerne aftales nærmere ved projektets afslutning.

Ubegrænset 3.000 kr
Støt nu
Den store sponsorpakke

Du er med til at bringe Stevnsbærret hjem - tak for det! Ved køb af denne belønning får du mulighed for at holde et flot arrangement for f.eks. dine kollegaer under kirsebærtræernes blomster. Du kan derudover også få dit logo på vores hjemmeside samt mulighed for at sætte dine præg på, hvad de gode kirsebær skal bruges til. Alt dette aftales nærmere ved projektets afslutning.

Ubegrænset 15.000 kr
Støt nu
Om virksomheden
Navn Engvang Frugt I/S
CVR 21519170
Region Sjælland
Sektor Landbrug, gartneri og skovbrug
Selskabsform I/S

Coop Crowdfunding tager ikke ansvar for indholdet af eksterne sider.